Az illóolaj lepárlása hatalmas acélüstökben történik, amelyhez gőz fejlesztése szükségeltetik.Az üst csöve egy hűtőtartályba vezet, ahol a gőz és az illóolaj kondenzálódik. Mivel az így kinyert olaj fajsúlya könnyebb, mint a vízé, azért az úszik a víz tetején. A felesleges víz eltávolítása után az olajat néhányszor átszűrik és már csomagolható is az illatos, aranyszínű folyadék. Az ily módon elkészült illóolaj minősége nagy mértékben függ az időjárástól: hűvösebb,esős időben alacsonyabb az illóolaj észterfoka, míg naposabb, szárazabb időben sokkal jobb minőségű olajat lehet kinyerni.

A jellemzően kis üvegcsékbe töltött illóolaj felhasználási területe gyakorlatilag korlátlan, egy igazi csodaszer: egy-két csepp ellazít és megnyugtat a fürdőkádban, de alkalmas a fejfájás, a megfázás vagy akár a rovarcsípés okozta panaszok enyhítésére is.Alkalmas a roppant kártékony molyok elűzésére, de párologtathatunk is vele. Számos kozmetikum, parfüm és tisztítószer nélkülözhetetlen alapanyaga. Hatékony segítség a pattanások elleni harcban, de néhány cseppet a fejbőrre masszírozva alkalmas a zsíros, korpás és viszkető fejbőr kellemetlen tüneteinek megszüntetésében.

Néhány példa először a világ, majd hazánk üvegcsébe zárt levendulaterméséből:aromatherapy-essential-oils.info.jpg

lavender-oil-with-sprig2.jpg

41nVFNEDFdL._SL500_AA300_.jpg

astronutrition.com-Now-Lavender-Oil---2-fl.oz-31.jpg

stock-photo-wellness-care-products-lavender-oil-with-a-bottle-68114095.jpg

 

Végül két személyes, hazai kedvenc:

Először a pannonhalmi verzió

Pannonhalmi.jpg

És végül a kihagyhatatlan tihanyi:)

tihanyi_levendula_olaj.jpg

Szerző: shabbyke  2012.05.14. 17:02 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr694508128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása