Történelmileg valahogy úgy alakult, hogy itt, a kontinentális éghajlaton a legtöbben- nem mellesleg teljesen érthető módon- május-június környékén fogadnak örök hűséget egymásnak.Már javában tart tehát az esküvők főszezonja. Azon sem hiszem, hogy érdemes vitatkozni, hogy az esküvő koncepciójának kialakításában a legnagyobb szerepe a menyasszonynak van; a leendő férjek többnyire lelkesen bólogatnak a grandiózusnál grandiózusosabb tervekre. Ez az az esemény, amelyből csak a tökéleteset tudjuk elképzelni: egy-egy közepesre sikerült ültetőkártya,hervadozó csokor vagy elsózott főfogás ugyanúgy elronthatja életünk legszebb napját. Hogy ezeket a kockázatokat a minimálisra csökkentsék, sokan professzionális esküvőszervező-és catering cégekre valamint tapasztalt dekoratőrökre bízzák a munka dandárját.

Mint ahogy általában a szolgáltató szektorban, lehetetlen ezeknél a cégeknél sem létezik. Ha kell, kitelepítik a teljes násznépet egy mezőre, ha a házasulandók tengerparti ceremóniát képzeltek el, akkor odafuvarozzák az ünneplő sereget, de az sem lehet akadály, ha az ifjú pár ló- vagy elefántháton kíván a Nagy Nap helyszínére vonulni. A sokrétű igényeknek megfelelően számtalan stílus alakult már ki az esküvők területén is: rusztikus, modern, retro, vidékies, provence-i és megannyi más hívószó alapján szebbnél szebb mennyegzők szerveződnek.

A Provence-i és a mezei stílusjegyeket akár ötvözhetjük is, ha legnagyobb álmunk, hogy egy mámorító levendulamező közepén mondjuk ki a boldogító igent életünk párjának:) Nem is biztos, hogy ehhez el kell utaznunk Dél-Franciaországig, hanem cirka 120 kilométerre Budapesttől már rögtön meg is állhatunk a Tihanyi-félsziget hamarosan virágtengerbe boruló levendulamezőinél és közvetlenül mellette, a Tihanyi Apátságnál az Úr előtt is színt vallhatunk elhatározásunkról.

A levendula az esküvő minden részletében szerepet kaphat: a fotók készülhetnek a virágtenger közepén, de akár a menyasszonyi csokrot is köttethetjük az illatos, lila csodából. A levendula a legegyszerűbb és legnagyszerűbb asztaldekoráció: elegendő pár csokrot egy-egy rusztikus befőttesüvegben egy szál raffiával vagy szalaggal átkötve az ünnepi asztalokra néhány, a mámorító illatot még intenzívebbé tevő mécses kíséretében.De a friss növényekből köthetünk egy-egy szívet a szék támlájára és juthat belőle a koszorúslányok hajába és kosarába is.Tűzhetjük a vőlegény hajtókájára, de egy-egy zacskóba vagy szívecskébe töltve  kedves ajándék a megjelent vendégeknek is.Fűszerként használva az ünnepi menüt is különlegessé tudja varázsolni, de kínálhatjuk a levendulát frissítő limonádéba téve  vagy megkoronázhatjuk vele az esküvői  desszerteket is.

A továbbiakban következzék néhány varázslatos kép a KT Marry Photography jóvoltából, a fentieket alátámasztandó:

 20.jpg

 17.jpg

 14.jpg

 2.jpg

 15.jpg

10.jpg

13.jpg

 

8.jpg

18.jpg

11.jpg

6.jpg

5.jpg

Szerző: shabbyke  2012.05.25. 14:50 Szólj hozzá!

Címkék: esküvő levendula levendulamező esküvői köszönetajándék levendulából esküvői csokor levendulából esküvői fotók a levendulamezőn provence-i esküvő levendulás limonádé levendula esküvőre

A bejegyzés trackback címe:

https://levandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr864545731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása