Kevés dolog tud jobban felvillanyozni a hétvége közeledténél:)Hát még ha jó időt is ígérnek, meg sem állok Balatonfüredig:)Pedig hétfőtől péntekig valahogy teljesen magától értetődő dolog számomra húzni az igát székes fővárosunkban, de a hét utolsó munkanapján erőt vesz rajtam a mehetnék...

Előkerül a kis piros utazótáska, a magassarkú cipőket laposra, a szoknyát kényelmes rövidnadrágra cserélve pedig meg sem állok Balatonfüredig. Akit csapott már meg a Balaton hűs szele, annak nem kell elmesélnem, miféle kegyelmi állapot áll aztán be vasárnap estig.

Asztalra kerül egy pohár(na jó, időnként több)pohár fröccs, jut idő régimódi, polgári, szabadban elköltött, finom ebédre,kiadós, szigorúan vekker nélküli alvásra,kitartó gondolkodásra begyakorolt, barnulást elősegítő pózban az élet nagy kérdéseiről és egy kilenc éves, nagy szőrös golden retriever végletekig alapos meggyurmázására.

Ahogy melegszik az idő, úgy kerül elő aztán a bicikli is, amivel a szabadságfok a Balaton partján még tovább fokozható.Könnyedén el lehet vele jutni a partra, ahogy a  bölcs vidéken szigorúan boltként emlegetett közértbe is, de óriási segítség az augusztusi borfesztivál idején is a bortól visszafelé kissé megnehezülve - az ebben az időszakban időnként bevehetetlen várnak tűnő - arácsi domb tetején álló házunk megközelítésében is. De kisebb-nagyobb kirándulásokat is tehetünk vele, például amikor -sajnálatos módon- éppen nincsenek borhetek, akkor alig 10 perc alatt elérhetjük két keréken a csopaki Jásdi pincét, megteázhatunk az erdő mélyén a tihany-sajkodi horgásztanyán és ha még van bennünk szufla további 2-3 kilométer megtételére, akkor könnyűszerrel eltekerhetünk a Tihanyi-félsziget levendulásaiig is.Egy ilyen túrát mindenféleképp megígérek idén magamnak és szöveges valamint képi beszámoló formájában természetesen Nektek is. Úgy tűnik, hogy a tengernyi lila levendulások ily vadromantikus módon történő megközelítése nemcsak engem ihletett meg:szerte a világban sokan hódolnak e nemes és ártatlan szenvedélynek. Egyesek még a kerékpárt is átfestik lilára, a fonott bicikliskosárba pedig visszafelé emlékül tüchtig kis levendulacsokrokat szednek. Nem hiszitek?Álljon itt akkor néhány követendő példa:)

kerto.co.uk lila bicikli a levendulásban_1.jpg

 

 dandelionandgreyblog.com jetaime bicikli.jpg

 

sh cajga lila kosárral.jpg

 

 sh kép desenzano.jpg

 

padengheverde.it bicikli_1.jpg

 

lanvaobep.org bicikli.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: shabbyke  2012.05.18. 22:02 Szólj hozzá!

Címkék: szabadság bicikli levendula Tihany levendulamező Csopak levendulás Tihanyi-félsziget Tihany-Sajkod

A bejegyzés trackback címe:

https://levandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr124524898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása