Közeleg a Pünkösd és vele együtt a hosszú hétvége, három  teljes napnyi szabadsággal...:)A korán nyíló fajta levendulából már bizonyára össze is gyűlik egy csokorra való, amiből akár levendulabuzogányt is készíthettek. Dél-Franciaországban nagy hagyománya van a buzogány készítésének, ami tulajdonképp nem más, mint egy csokor friss, de még hajtogatható szárú levendula, szalaggal, ízlésesen átkötve. Az így elkészült kis buzogányok aztán jó szolgálatot tesznek majd a ruhásszekrényekben, de ajándéknak sem utolsók.

Az elkészítésük ennél egyszerűbb már nem is lehetne.

Hozzávalók:

-egy csokor friss levendula

-színben harmonizáló szalag(természetes alapanyagból rusztikusabb hatást érhetünk el)

-olló

A levendulaszálakat rendezd szépen egy csokorba. Fontos, hogy a szálak száma kettővel osztható legyen. A virágok alatt kösd át a csokrot egy jókora szalaggal.A szalag egyik felét, miután kötöttél egy csomót rá, vágd le. Aztán kezdődhet is a hajtogatás.Annál a pontnál, ahol átkötötted szalaggal a csokrot, kezd el lehajtogatni kettesével a szálakat és közöttük a szalagot átbújtatni. Amint végeztél az első sorral, folytasd a szalagbújtatást a következő sorral,ügyelve arra, hogy a szalagokat most azokon a szálakon húzd át, amelyek az előző sorban kimaradtak.Így adja majd ki a mintát.Folytasd váltogatva a szalagátfűzést egészen addig, amíg látszanak a virágok.Vágd le a szálak szárát egyforma hosszúságúra. Ha elkészültél, köss a buzogány végére egy darab masnit.Jó  munkát!:)Fusi-di-Lavanda,a 2.png

Fusi-di-Lavanda 1.png

Fusi-di-Lavanda,d.png

Fusi-di-Lavanda,c.png

Fusi-di-Lavanda,e.png

Fusi-di-Lavanda,h.png

Fusi-di-Lavanda,f.png

Fusi-di-Lavanda,g.png

 

 

A képek forrása:lamiacasanelvento.blogspot.it

Szerző: shabbyke  2012.05.24. 14:19 Szólj hozzá!

Címkék: friss levendula szalag készítés saját kezűleg levendulacsokor levendulabuzogány levendulaszár

A bejegyzés trackback címe:

https://levandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr894543706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása