Közeleg a Pünkösd és vele együtt a hosszú hétvége, három teljes napnyi szabadsággal...:)A korán nyíló fajta levendulából már bizonyára össze is gyűlik egy csokorra való, amiből akár levendulabuzogányt is készíthettek. Dél-Franciaországban nagy hagyománya van a buzogány készítésének, ami tulajdonképp nem más, mint egy csokor friss, de még hajtogatható szárú levendula, szalaggal, ízlésesen átkötve. Az így elkészült kis buzogányok aztán jó szolgálatot tesznek majd a ruhásszekrényekben, de ajándéknak sem utolsók.
Az elkészítésük ennél egyszerűbb már nem is lehetne.
Hozzávalók:
-egy csokor friss levendula
-színben harmonizáló szalag(természetes alapanyagból rusztikusabb hatást érhetünk el)
-olló
A levendulaszálakat rendezd szépen egy csokorba. Fontos, hogy a szálak száma kettővel osztható legyen. A virágok alatt kösd át a csokrot egy jókora szalaggal.A szalag egyik felét, miután kötöttél egy csomót rá, vágd le. Aztán kezdődhet is a hajtogatás.Annál a pontnál, ahol átkötötted szalaggal a csokrot, kezd el lehajtogatni kettesével a szálakat és közöttük a szalagot átbújtatni. Amint végeztél az első sorral, folytasd a szalagbújtatást a következő sorral,ügyelve arra, hogy a szalagokat most azokon a szálakon húzd át, amelyek az előző sorban kimaradtak.Így adja majd ki a mintát.Folytasd váltogatva a szalagátfűzést egészen addig, amíg látszanak a virágok.Vágd le a szálak szárát egyforma hosszúságúra. Ha elkészültél, köss a buzogány végére egy darab masnit.Jó munkát!:)
A képek forrása:lamiacasanelvento.blogspot.it